Γιώργος Αραπίτσας για Κήπους Αλιάρτου-Κέντρο Υγείας και Ηλεκτροφωτισμό

 Κήποι-Κέντρο Υγείας-Ηλεκτροφωτισμός

Χαιρετίζουμε την μεταφορά των κήπων Αλιάρτου απο την περιφέρεια στον δήμο, αλλά όπως αναφέραμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν έγινε η παράδοση παραλαβή πριν από τέσσερις μήνες,  παραλαμβάνουμε το σπίτι μας στο οποίο μέναμε, συντηρούσαμε, και επενδύαμε, εδώ και πάρα πολλά χρόνια  απο τον Δημοτικό Προϋπολογισμό, με τακτικές Δαπάνες και απο Χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ.

Ο Δήμος Αλιάρτου παλιότερα και μετέπειτα ο  Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων,  μεριμνούσε για την καθαριότητα, είτε ανήκαν στον Οργανισμό Κωπαΐδος, είτε στην περιφέρεια.

 Ο Δήμος ΕΠΕΝΔΥΣΕ μόνο τα τελευταία 30 χρονια,  με τέσσερις διαφορετικές Δημοτικές αρχές, εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές και εκατομμύρια Ευρώ για αναπλάσεις, συντήρηση κτιρίων, έργα πολιτικής προστασίας, παιδικές Χαρές γιατί ήταν σάρκα απο την σάρκα μας και πάντα στην συνείδηση όλων,  ηταν δικοί μας.

Στο παρελθόν έχουμε βγάλει δελτία τύπου για την εγκατάλειψη τους και  πάρα τα φώτα και το μακιγιάζ της μουσικής βραδιάς, πολυσύχναστοι κοινόχρηστοι χώροι, ακόμη και σήμερα παραμένουν εγκατελημμένοι.

Στην παραλαβή των κήπων, στο Δημοτικό συμβούλιο,  που υπήρχε η δυνατότητα να τοποθετηθούμε σαν παράταξη,  θέσαμε και το θέμα της παραλαβής του οικοπέδου δίπλα στην λαϊκή αγορά και του χώρου των παλιών στάβλων του Οργανισμού Κωπαΐδος,χώρος ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί και να γίνει η καλύτερη στεγασμένη λαϊκή αγορά της ευρύτερης περιοχής.

 Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξή μας έθεσε το θέμα της επαναλειτουργίας του ΚΑΠΗ Αλιάρτου που παραμένει ακόμη κλειστό παρα το τέλοςτης πανδημίας. Η απάντηση της Δημοτικής αρχής ήταν ότι θα εξεταστεί και αναμένουμε.

 Η παράταξή μας έθεσε πριν απο τρεις μήνες στο Δημοτικό Συμβούλιο τα προβλήματα του Κεντρου Υγείας ώστε να υπάρξει ενημέρωση του σώματος και κοινές δράσεις.

 Αναμένουμε την ενημέρωση.Τέλος επισημάναμε οτι τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έγιναν αναγκαίες επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού  και αρκετές γειτονιές  παραμένουν σκοτεινές, όπως η οδός αναπαύσεως, οδός Διονυσίου Σολωμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ  κεντρικός δρόμος δίπλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο παραμένει σκοτεινός με πεσμένες κολώνες, τουλάχιστον για δυο χρόνια.

 Αντίθετα δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλιάρτου τα τελευταία δυόμισι χρόνια τα δύο γήπεδα Τένις,  παραμένουν φωτισμένα με 8 προβολείς όλο το βράδυ μέχρι το πρωί. Με την εξοικονόμηση ενέργειας φωτίζονταν οι παραπάνω δρόμοι και χωρίς την πρώιμη αύξηση τελών πριν απο τρεισήμισι χρόνια.

Για την παράταξη Πρώτα ο Δημοτης 

Αραπίτσας Γιώργος

Σχετικά